Kako se radi YOU51 test?

7 jednostavnih koraka: sve od online narudžbe do dobijanja rezultata

Ovdje smo detaljno objasnili kompletnu proceduru koju podrazumijeva naručivanje neinvazivnog prenatalnog testa YOU51. Ako ne želiš da ulaziš u detalje procedure možeš jednostavno da naručiš test, a mi ćemo te voditi kroz dalje korake.

Poruči test online

1. Poruči test online

Nakon što si istražila sve moguće testove i odlučila se za YOU51 potrebno je da na našoj stranici “Kupovina testa” odabereš paket za sebe.

Procedura kupovine je jednostavna – kao i na bilo kojem drugom web shopu.

Kada odabereš paket i dodaš ga u korpu dobićeš formular u koji ćeš da uneseš svoje podatke koji su nam neophodni za registraciju i analizu uzorka.

Plati test online ili u banci

2. Plati test online ili u banci

Poslije popunjavanja podataka odabraćeš način plaćanja testa: kartično putem web sajta ili uplatom na račun u banci. Ukoliko se odlučiš za uplatu na račun u banci, nakon narudžbe testa ćemo ti na email poslati fakturu, odnosno instrukcije za uplatu.

Ukoliko se odlučiš na kartično plaćanje putem web sajta, procedura je ista kao kod bilo koje druge online kupovine. Fakturu ćeš nakon nekoliko dana dobiti putem emaila.

Plaćanje na račun u banci je moguće u BIH, Srbiji i Hrvatskoj, a kartično plaćanje putem web sajta u BIH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Dogovaramo termin za vađenje krvi

3. Dogovaramo termin za vađenje krvi

Kada primimo tvoju narudžbu kontaktiraćemo te da se dogovorimo za lokaciju i termin uzorkovanja.

Biramo laboratoriju koja je tebi najbliža, a sa kojom imamo saradnju, sa tobom se dogovaramo oko optimalnog termina, te obavještavamo laboratoriju o tvom dolasku.

Nakon toga ćemo brzom poštom poslati tvoj set u laboratoriju ili na tvoju kućnu adresu – kako tebi više odgovara.

Za svu ovu proceduru nam je potrebno par dana.

Odlaziš u laboratoriju da daš 10ml venske krvi

4. Odlaziš u laboratoriju da daš 10ml venske krvi

U dogovorenom terminu treba da odeš u laboratoriju, poneseš sa sobom set (ukoliko je dostavljen na tvoju adresu) i izvadiš krv.

Laboratorija već zna da dolaziš i da ćeš da uradiš naš test. Dobićeš Zahtjev za testiranje u dva primjerka koja treba da potpišeš i jedan zadržiš za sebe, a drugi ostaviš u laboratoriji.

Na dan uzorkovanja možeš slobodno da konzumiraš jelo i piće jer prirodne fiziološke potrebe ne utiču na analizu. Potrebno je da napraviš pauzu, odnosno razmak od 12 sati prije uzorkovanja ukoliko primaš terapiju na bazi aspirina ili uzimaš lijekove za trombofiliju.

Mi šaljemo uzorak na analizu, a ti dobijaš DHL kod za praćenje pošiljke

5. Mi šaljemo uzorak na analizu, a ti dobijaš DHL kod za praćenje pošiljke

Nakon što si izvadila krv i potpisala dokumentaciju, slobodna si da ideš. Uzorak ostaje u laboratoriji, a mi ćemo organizovati dalji transport do laboratorije u kojoj će da se vrši analiza, uz pomoć DHL kurirske službe.

Poslaćemo ti DHL kod za praćenje kako bi mogla u svakom trenutku da znaš gdje se nalazi tvoj uzorak.

Za 1 do 5 dana od prijema uzorka u laboratoriju ti šaljemo rezultate

6. Za 1 do 5 dana od prijema uzorka u laboratoriju ti šaljemo rezultate

Kada uzorak stigne u laboratoriju (što ćeš znati ako ga budeš pratila uz pomoć DHL koda), potrebno je 1 do 5 radnih dana da rezultati budu spremni. 

Kontaktiraćemo te da ti dojavimo rezultate putem emaila i/ili telefona, sa ili bez saznanja o polu bebe – kako se odlučiš.

Saznaš pol svoje bebe uz pomoć besplatnih konfeta (ako želiš)

7. Saznaješ pol svoje bebe uz pomoć besplatnih konfeta (ako želiš)

Ako si odlučila da ti pol bebe bude otkriven na kreativan način, poslaćemo ti konfete iznenađenja, koje su besplatne.

Sada možeš da uživaš do susreta sa svojom bebom. 🥳